Bestel nu je geitenvlees pakket in onze webwinkel.

Update: 2 oktober 2018 gaan de acht bokken welke we hebben lopen naar de slachter. De week erop kunnen de Crowdfunders hun vleespakketten af komen halen. 

 

Breugelse Bokken start met het crowdfunding project ‘Boek een bok’

De Breugelse Bokken is een nieuwe kleinschalige boerderij met geitenbokken van boer Maarten en z’n zoon Job. We hebben een florerende ‘geitencultuur’ in Nederland voor de melk en de immens populaire geitenkaas, maar de bokjes eten we niet. Dat gaan we veranderen!

Het vlees van onze Breugelse bokken gaan we zelf verkopen en dat doen we via een Crowdfunding-project ‘Boek een bok’.  Iedereen kan vanaf nu een vleespakket boeken en betaalt dan 50 euro. In ruil daarvoor ontvangen de ‘bokkenboekers’ voor het eind van het jaar een vleespakket ter waarde van 60 euro. Dit vleespakket bestaat uit circa 2,5 kg bokkenvlees en is een mix van luxe vlees, stoofvlees, soepvlees en gehakt/hamburgers.

Bij de Breugelse Bokken werken we via Crowdfunding, omdat ook bij het houden van geitenbokken de kosten voor de baten uit gaan. Om een geitenbok goed te kunnen verzorgen heeft deze naast goede voeding en een stal met regelmatig vers stro, ook een weide met voldoende klimtoestellen nodig evenals  gras en wilgentakken om aan te knabbelen. Dit kost geld, en we proberen ons project op deze manier te financieren.

 

 

Doe mee met ons crowdfundingproject en bestel nu je geitenvlees pakket in onze webwinkel.

 

Regelmatig krijgen we de vraag van nieuwsgierige klanten waar Geitenvlees naar smaakt, Wel nu:

Geitenvlees is in Nederland nog een vrijwel onbemind en onbekend soort vlees . In Zuid-Europa is het al jaren een delicatesse evenals in landen rond de Middellandse zee. Culinair specialisten zijn helemaal weg van het vlees. De smaak is volgens hen vol en romig, een beetje zoet en nergens echt opdringerig. Uniek is het woord dat zij vaak gebruiken. Het vlees wordt wel eens aangeduid als een pittige variant op lamsvlees. Het vlees is gezond en groeit bij ons op in de weide. Het heeft weinig calorieën, verzadigd vet en cholesterol. Interessant is ook de ruime aanwezigheid van ijzer en kalium. Probeer gewoon eens een stukje. Je weet niet wat je proeft.

 

.